Zorgwoning informatie | Novulo Buildings

Zorgwoning informatie

U zoek informatie over zorgwoningen? Vraag bij ons gerust naar meer informatie of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

U bent in goede handen bij NOVULO Buildings, de #1 Belgische leverancier van zorgwoningen.

NOVULO Buildings - Zorgwoning informatie

Offerte-aanvraag, informatie & advies:

Stap 1 van 2 - Zorgwoning

Zorgwoning informatie

Zorgwoning informatie 

Zorgwoning ideeën: Het ontwerpen van de buitenkant

Inspiratie

Er wordt gezegd dat je een boek nooit moet beoordelen aan de hand van de kaft, maar als het gaat om zorgwoningen zijn we het daar niet mee eens!

De buitenkant van uw bijgebouw moet er net zo goed uitzien als de binnenkant en als het goed ontworpen is, kan het een echte blikvanger in uw tuin worden.

Lees verder voor enkele prachtige ideeën voor zorgwoningen.

Er zijn tal van opties voor de buitenzijde van uw bijgebouw, zoals gevelbekleding, dakbedekking, ramen en deuren.

Dit zal uw bijgebouw een persoonlijk tintje geven en extra flair aan uw tuin geven.

Lees en ontdek hier alle zorgwoning informatie.


zorgwoning huren of kopen prijs


Bijgebouw bekledingsopties

Het materiaal waarmee uw bijgebouw wordt bekleed zal een groot verschil maken voor de manier waarop het gebouw eruit ziet en het kiezen van een kleur van bekleding is een belangrijk onderdeel van het proces.

De standaardspecificaties voor bijgebouwen omvatten Marley Cedral Weerbestendige platen voor de buitenafwerking – verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en volledig weerbestendig, u zult zeker een kleur vinden die u mooi vindt.

Persoonlijk vinden wij de donkergrijze weerbestendige plaat erg mooi – deze ziet er eigentijds uit, maar is tegelijkertijd klassiek.

Afwerkingen met bekleding van echt hout kunnen een bijgebouw een stijlvolle uitstraling geven.

Deze afwerking wordt vaak gebruikt voor bijgebouwen in beschermde gebieden.

Lees en ontdek hier alle zorgwoning informatie.

Dakstijlen, ramen en meer

Hoewel de standaard specificatie wordt geleverd met een plat dak, is de keuze geheel aan u als het gaat om het upgraden naar een andere dakstijl.

Wij kunnen verschillende stijlen van schuine daken, luifels en gewelfde plafonds toepassen op uw bijgebouw als dat een look is waarin u geïnteresseerd bent.

Nogmaals, schuine daken zijn een populaire keuze voor woningen in beschermde gebieden of als u een meer traditioneel uitziend bijgebouw wilt.

De ramen van uw bijgebouw zijn ook aanpasbaar – bij het ontwerpen van uw bijgebouw kunt u de kleur kiezen voor de kozijnen.

Er zin vele opties waaronder klassieke witte UPVC ramen en onze persoonlijke favorieten; grijze antraciet kozijnen.

U bent ook in staat om het type en het aantal ramen dat u wilt in uw bijgebouw aan te passen.

Om uw bijgebouw licht en luchtig te maken, waarom voegt u geen Franse of bi-vouwdeuren toe?

Door grote ramen en deuren toe te voegen, wordt uw huis overspoeld met licht en komt de buitenlucht binnen – perfect als u graag tijd in de tuin doorbrengt.

Over tuinen gesproken, als u graag tijd buiten doorbrengt, waarom voegt u dan geen composiet terras toe aan uw bijgebouw?

Een slim terras met composiet vlonders en balustrades is de perfecte plek om te zitten en te ontspannen buiten uw bijgebouw en te genieten van de tuin.

We kunnen zelfs buitenverlichting toevoegen aan uw terras, perfect om op warme zomeravonden buiten te zitten.


Zorgwoning informatie

Zorgwoning informatie


Ideeën voor een zorgwoning- Ontwerp uw perfecte exterieur

Als u nog niet verliefd bent geworden op één van de vele opties waaruit u kunt kiezen, waarom overweegt u dan niet een op maat gemaakt ontwerp voor uw bijgebouw?


Bouwproces van een bijgebouw

Het bouwen van een zorgwoning is een spannend project voor zowel de huis eigenaar als de persoon die in het bijgebouw zal intrekken.

Maar naast opwinding, is er zeker ook een beetje stress of zorgen, vooral als u het project zelf uitvoert of verschillende aannemers gebruikt voor elk deel van het project.

Lees en ontdek hier alle zorgwoning informatie.

Starten met de bouw van een zorgwoning

De eerste stappen zijn vaak de engste, maar het kan niet makkelijker zijn als u het juiste bedrijf kiest.

Zodra u contact heeft opgenomen, wordt het beproefde en geteste proces in gang gezet.

Een adviseur komt bij u thuis om de vele mogelijkheden met u te bespreken.

Dit proces omvat een locatie onderzoek, ontwerp en advies.

De geschiktheid van uw locatie wordt beoordeeld, er wordt geluisterd naar uw ideeën en vervolgens kan u zien welke opties de beste zullen zijn voor uw gezin.

Zodra u een model uit het assortiment heeft gekozen, of zelfs een op maat gemaakte optie, kan het echte werk beginnen.

Zorgwoning informatie en bouwvergunning

Een bouwvergunning voor een bijgebouw wordt meestal beschouwd als een van de lastigste aspecten van het bouwen van een bijgebouw, maar u hoeft zich geen zorgen te maken.

Sommige firma’s bieden een bouwvergunning service, die is inbegrepen in de totale kosten van uw project.

Zodra de ontwerpen zijn afgerond en u de offerte accepteert, begint de bal te rollen met het indienen van plannen en het onderhouden van contacten met hen namens u.


zorgwoning huren of kopen prijs


Zorgwoning bouw begint

Zodra de planning is ingediend, wordt er begonnen met de voorbereiding van de grond bij uw woning.

De funderingen worden gelegd en de aansluitingen voor water, gas en elektriciteit worden aangelegd.

Ondertussen wordt uw bijgebouw in cassette-vorm opgetrokken.

Als het terrein klaar is, wordt uw aanleunwoning als “flat-pack” op een Hi-Ab wagen afgeleverd en ter plaatse opgebouwd.

Vervolgens wordt uw nieuwe woning zowel intern als extern ingericht volgens de specificaties die u in de consultatiefase bent overeengekomen.

Duurtijd bouwen zorgwoning

Het proces van het bouwen van een zorgwoning, van de eerste steenlegging tot het overhandigen van de sleutels, duurt normaal gesproken ongeveer 6 tot 7 weken.

Voor kleine bijgebouwen kan dit 5 weken zijn en voor de grotere gebouwen rekent u best op 8 of 9 weken.

Zoals u kunt zien, is het proces van het bouwen van een bijgebouw eigenlijk heel rechttoe rechtaan – vooral wanneer u gebruik maakt van een volledige turnkey service.

Lees en ontdek hier alle zorgwoning informatie.


Hoe groot kunt u uw bijgebouw maken?

Is uw tuin groot genoeg?

Hoe groot mag u gaan bouwen?

Dit zijn allemaal veel voorkomende vragen aan het begin van uw zorgwoning reis.

Hoe groot kunt u gaan?

Als u overweegt om een zorgwoning in uw tuin te plaatsen, zijn er een paar eenvoudige tests die u kunt uitvoeren om te controleren of u genoeg ruimte heeft en of uw project zal voldoen aan de regels van de Local Planning Authority (LPA).

Hoewel de regels van de Local Planning Authority (LPA) in het hele land variëren, is een belangrijke factor waarmee zij rekening zullen houden bij het verkrijgen van een bouwvergunning voor uw bijgebouw, de grootte van uw voorgestelde bijgebouw in verhouding tot uw bestaande woning en het land of de tuin die het omringt. Lees en ontdek hier alle zorgwoning informatie.

Zorgwoning informatie over afmetingen

Naast het feit dat een bijgebouw als bijkomend of ondergeschikt aan uw woning moet worden beschouwd, mag de voetafdruk van het bijgebouw niet groter zijn dan uw hoofdwoning.

Uw LPA zal ook kijken naar de gecombineerde voetafdruk van uw huis, het voorgestelde bijgebouw en eventuele andere bijgebouwen of uitbreiding.

Hoe meer van uw totale eigendom (grond) in beslag wordt genomen, hoe lastiger het wordt om een bouwvergunning te krijgen.

Dus, als je probeert uit te werken hoe groot uw bijgebouw kan worden, is het het beste om aan de conservatieve kant te blijven voordat u de maten uitwerkt en kiest van een zorgwoning.


Zorgwoning informatie

Zorgwoning informatie


Voldoende ruimte?

Om te berekenen hoe groot uw bijgebouw kan worden, is het makkelijker om al enkele afmetingen in gedachten te hebben.

Met veel aanbieders van bijgebouwen die geprefabriceerde bijgebouwen met standaard afmetingen aanbieden, kunt u een shortlist maken van degenen waarvan u denkt dat ze groot genoeg zijn voor uw behoeften – houd in gedachten dat als blijkt dat u genoeg ruimte heeft, u terug kunt gaan en een groter of kleiner bijgebouw kunt kiezen.

De meeste bijgebouwen zijn er in versies met één of twee bedden, dus bepaal zelf het aantal slaapkamers dat u wenst.

Dit klinkt misschien allemaal een beetje ingewikkeld, maar er is een super eenvoudige manier om te controleren hoe groot uw bijgebouw kan worden en dus, de kans op het krijgen van een bouwvergunning.

Zoek uit wat de voetafdruk is van uw bestaande huis en uw tuin – u kunt dit meestal vinden op uw eigendomsbewijs of meet het gewoon zelf.

Gebruik een stuk grafiek papier, plot uw huis en uw tuin.

Voeg eventuele bestaande aan- of uitbouwen of bijgebouwen toe.

Voeg aan de plattegrond een van uw voorgeselecteerde bijgebouwen toe.

Met uw huis, tuin en bijgebouw in kaart gebracht, moet het nu gemakkelijk zijn om te zien hoeveel grond er nog over is.

Voor alles minder dan 50% van de totale grootte zult u moeite hebben om toestemming te krijgen voor het bijgebouw.

Als uw eerste keuze van bijgebouw te groot is, kies dan een kleinere of als u genoeg ruimte heeft en wilt zien hoe groot u kunt gaan, voeg dan een groter bijgebouw toe.

Zorg ervoor dat u een potlood gebruikt, zodat u kunt gummen en de grootte van het bijgebouw kunt veranderen!

Bouwvergunning zorgwoning

Als u niet zeker bent van uw metingen of nog steeds verward bent over de grootte van uw bijgebouw, maak u dan geen zorgen – als u een van onze bijgebouwen wilt kiezen, bieden wij een locatie onderzoek en bouwvergunning service als onderdeel van uw totale pakket.

De bouwvergunning voor een zorgwoning en vragen over de grootte kunnen vaak de grootste zorg van een huis eigenaar zijn bij het kiezen van een bijgebouw, bovenop de zorgen over de familie en het budget.

Daarom bieden wij deze diensten aan om de reis van uw familie naar een gloed nieuw bijgebouw zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lees en ontdek hier alle zorgwoning informatie.


zorgwoning huren of kopen prijs


5 manieren om rust en vrede te vinden in uw zorgwoning

Het wonen in een bijgebouw is een veelgevraagd alternatief voor een verzorgingstehuis of voor downsizing, met grote voordelen in de kosten van een dergelijke verhuizing en, natuurlijk, de extra geruststelling van het hebben van dierbaren in de buurt.

Het aantal mensen dat op zoek is naar een zorgwoning als alternatief voor een verzorgingstehuis is het afgelopen jaar met meer dan 34% gestegen en het ziet er naar uit dat dit in de toekomst nog verder zal stijgen.

Maar wat is er zo aantrekkelijk aan het wonen in een aanleunwoning voor zoveel mensen?

We hebben een aantal van onze klanten geïnterviewd die nu comfortabel in hun nieuwe aanleunwoningen wonen, om een beeld te krijgen van wat hen motiveerde om te verhuizen en hoe zij het vinden om in hun nieuwe huis te settelen.

Warm en gezellig

Iets wat steeds weer wordt genoemd is hoe warm en gezellig wonen in een bijgebouw is.

Onze bijgebouwen zijn gebouwd met super geïsoleerde SIP-paneeltechnologie (structureel geïsoleerde panelen) en hebben een van de hoogste U-waarden in de sector.

Dit gecombineerd met een fantastische kwaliteit dubbele beglazing betekent dat onze bijgebouwen super warm zijn in de winter, met zeer weinig kosten voor verwarming.

Vaak merken we dat onze klanten van een groter, ouder pand komen, waar de verwarming vaak duur was en de tochtwering niet aan de moderne normen voldeed.

Iedereen die verhuist naar een bijgebouw is altijd verbaasd over hoe thermisch efficiënt ze zijn, ideaal voor als je gewoon je voeten omhoog wilt leggen en wilt ontspannen op een koude herfstdag!


Zorgwoning informatie

Zorgwoning informatie


Dichtbij familie

Een van de belangrijkste redenen om te verhuizen is natuurlijk om dicht bij familie te wonen.

Zoals vermeld in het interview hierboven kan dit zijn om wederzijdse steun te bieden, ofwel door te helpen met kleinkinderen, of door steun te bieden aan een grootouder als die ouder wordt en een steunpunt te vormen voor de hele familie.

Soms kan het een beetje te veel worden als families steun moeten verlenen maar mijlenver van elkaar wonen.

Deze stress kan in veel gevallen worden verminderd door het bouwen van een bijgebouw, waardoor de betrokkenen een rustiger manier van leven krijgen, minder vaak hoeven te reizen en de familie samenkomt wanneer ze elkaar het meest nodig hebben.

Lees en ontdek hier alle zorgwoning informatie.

Minder stress, meer rust

Je thuis voelen is de sleutel tot een leven met weinig stress.

Als u eenmaal weet dat u een huis heeft dat voorziet in uw behoeften op de lange termijn, dan weet u dat u echt kunt ontspannen.

Bij deze bijgebouwen kunt u een huis ontwerpen en bouwen dat perfect aan uw behoeften voldoet, of dat nu een verbeterde toegang voor mobiliteitsproblemen betekent, een grote open leefruimte, of het gevoel verbonden te zijn met uw familie.

Eigen keuken

Ze zeggen dat het hart van het huis in de keuken ligt.

Al de bijgebouwen worden met oog voor detail gebouwd en hebben een open keuken leefruimte die synoniem staat voor modern wonen.

Een eigen keuken is essentieel voor het creëren van een ontspannen thuis en staat bovenaan het wensenlijstje van de meeste van de klanten.

Wat geweldig is aan het verhuizen naar uw nieuwe bijgebouw is dat u uw gloednieuwe keuken kunt kiezen en specificeren.

Het kiezen van uw keuken is een spannend onderdeel van het aanbouw proces, het helpt bij het creëren van een huis waar u echt in kunt ontspannen.


zorgwoning huren of kopen prijs


Plaats in de tuin

Bijna alle bijgebouwen die gebouwd worden zijn gelegen in een rustige en stille tuin.

Als u verhuist van een drukke straat of stadslocatie, is een van de eerste dingen die mensen opvalt hoe ontspannend het is om midden in de natuur in een tuin te wonen.

Het kan een waar genot zijn om in de zomer de openslaande deuren open te zetten en te genieten van de tuin, allemaal vanuit het comfort van uw zorgwoning.

Ook in de winter is het mogelijk om van de tuinomgeving te genieten, met grote openslaande deuren die een prachtig uitzicht bieden en veel licht binnenbrengen.

Lees en ontdek hier alle zorgwoning informatie.