Zorgwoningen meerwaarde | Novulo Buildings

Zorgwoningen meerwaarde

U wilt een zorgwoning kopen of huren? Dit kan bij Novulo Buildings!

Doe gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag bij NOVULO Buildings, de #1 Belgische leverancier van zorgwoningen.

NOVULO Buildings - Zorgwoningen meerwaarde

Offerte-aanvraag, informatie & advies:

Stap 1 van 2 - Zorgwoning

Zorgwoningen meerwaarde

Zorgwoningen meerwaarde 

Kan een zorgwoning mij geld besparen?

Brengen zorgwoningen meerwaarde met zich mee? Het bouwen van een zorgwoning in de tuin wordt een steeds populairdere optie voor veel mensen die willen downsizen of dichter bij hun familie willen wonen.

Een aanbouw is een fantastische manier om uw onafhankelijkheid te behouden, terwijl u ook de zekerheid heeft van familie in de buurt voor extra steun en veiligheid.

Er zijn ook een aantal grote financiële stimulansen voor het bouwen van een aanbouw die kunnen helpen om de verhuizing een beetje gemakkelijker te maken.


zorgwoning huren of kopen prijs


Thermische efficiëntie

Zorgwoningen zijn ontworpen en gebouwd volgens dezelfde hoge normen als u zou krijgen in een typische nieuwbouw.

Elk gebouw is getekend volgens bouwvoorschriften en voldoen aan strenge controles met betrekking tot thermische efficiëntie en materialen.

Dit betekent voor onze klanten dat onze gebouwen zeer warm en behaaglijk zijn in de winter en daarom vrij goedkoop te verwarmen, vooral in vergelijking met een groter, ouder huis dat u misschien gaat verlaten.

Deze bijgebouwen zijn gebouwd met SIP’s. SIP’s bestaan uit 100 mm polystyreen isolatie tussen twee platen OSB-plaat om een solide structureel paneel te creëren.

De stijve integriteit van deze panelen betekent dat de gebouwen die wij produceren zeer thermisch efficiënt en sterk zijn, zonder koudebruggen (gaten in de isolatie) die vaak geassocieerd worden met goedkopere methoden.

Bovendien maken wij gebruik van PVC of aluminium ramen en deuren met dubbele beglazing die een echte barrière vormen tegen de elementen.

Aan de buitenkant zijn onze gebouwen afgewerkt met Red Cedar gevelbekleding, Cedral gevelbekleding of een pleisterlaag, die jarenlang een onderhoudsvriendelijke bescherming biedt.

Brengen zorgwoningen meerwaarde met zich mee?

Zorgwoning kosten versus verhuizen

Verhuizen kan erg duur zijn.

De huizenprijzen zijn de afgelopen 5 jaar met gemiddeld 14,8% gestegen en veel mensen vinden het steeds moeilijker om zich een nieuwe woning te veroorloven.

Andere kosten die bij een verhuizing komen kijken blijven hoog in België, zegelrecht, notariskosten en verhuisbedrijven dragen allemaal bij aan de kosten.

Als u denkt aan downsizen, dan kan een bijgebouw een veel kosten effectievere manier zijn om u in een nieuwe woning te vestigen.

Bij het verhuizen naar een dependance zijn er niet dezelfde kosten, zoals zegelrecht en notariskosten.

Dit is een fractie van de kosten van veel vergelijkbare bungalows met 2 slaapkamers in België en kan een enorme besparing betekenen in vergelijking met woningen in duurdere gebieden.


Zorgwoningen meerwaarde

Zorgwoningen meerwaarde


Kosten voor verzorgingstehuizen vs. bijgebouw 

Brengen zorgwoningen meerwaarde met zich mee?

Een van de meest populaire redenen waarom mensen ervoor kiezen om in een bijgebouw te wonen is om familie dichter bij elkaar te hebben en om die extra steun te hebben, terwijl ze toch een zekere mate van onafhankelijkheid behouden.

Dit kan een goed compromis zijn tussen verhuizen naar een verzorgingstehuis en in uw eigen huis blijven.

Een aanleunwoning geeft u de mogelijkheid om familie in de buurt te hebben als u die nodig heeft, wat een hele geruststelling kan zijn als u ouder wordt.

Voor sommige mensen kan een verzorgingstehuis een noodzaak zijn, maar voor anderen bent u misschien liever dichter bij familie.

Met dit soort kosten is het logisch dat veel mensen kiezen voor een bijgebouw als alternatieve optie.

Na de initiële kosten van het bouwen van een bijgebouw is het waarschijnlijk dat u uw rekeningen en kosten ziet dalen en dat je de vruchten plukt van downsizing naar een gloednieuwe zeer geïsoleerde woning.

Er zijn ook een aantal andere grote kostenbesparende voordelen van het wonen in een aanbouw die voortvloeien uit het wonen in de nabijheid van uw familie.

Meer tijd doorbrengen met kleinkinderen is een van de redenen waarom veel mensen graag in een aanleunwoning wonen, en het kan ouders ook de optie geven van een extra oppas wanneer dat nodig is, een win-win voor alle betrokkenen!

Een ander leuk element van zo dicht bij familie wonen is dat de maaltijden soms samen worden genuttigd.

Hoewel het heerlijk is om je eigen keuken te hebben en controle over je eigen domein, is de kans om bij elkaar thuis te komen eten ook erg verleidelijk en brengt het de familie dichter bij elkaar en bespaart het geld op kook- en voedselrekeningen.

Extra kosten bij aanbouw

Brengen zorgwoningen meerwaarde met zich mee? Zoals bij alle bouwprojecten, zijn er bij de bouw van een bijgebouw enkele extra kosten die niet over het hoofd gezien mogen worden.

Aangezien een bijgebouw als een huis moet worden bewoond, is een bouwvergunning vereist voor alle bijgebouwen die gebouwd worden.

Het is ook mogelijk voor u om uw eigen bouwaanvraag uit te voeren op eigen kosten met de tekeningen die u gratis verstrekt, dit kan een goede manier zijn om het proces te doorlopen als u enige ervaring heeft op dit gebied.


zorgwoning huren of kopen prijs


Zorgwoningen meerwaarde

Brengen zorgwoningen meerwaarde met zich mee? Er was een tijd dat het toevoegen van een op zich staande woonruimte aan een woning werd gezien als een pleisteroplossing.

Misschien was een familielid plotseling ziek geworden of moest er voor oudere ouders worden gezorgd.

Nu kan het niet anders; woningen met zelfstandige wooneenheden zijn zeer verkoopbaar en, in sommige gevallen, meer waard.

De populariteit van zelfstandige woonruimten, ook wel ‘zorgwoning’ genoemd, is om een paar redenen toegenomen. Lees verder voor meer informatie.

Wat is een zorgwoning?

Zelfstandige woonruimten die een aanvulling op een woning zijn worden aangeduid met veel verschillende namen, service flat, tuinkamers, en de meest voorkomende, zorgwoningen.

Hoe je ze ook noemt, ze zijn in wezen hetzelfde en hebben dezelfde toepassingen.

Meestal snel te bouwen / installeren en het verstrekken van een ruimte die kan worden gebruikt als een full-time woning, zorgwoningen zijn een eenvoudige oplossing voor huis eigenaren die behoefte hebben aan meer ruimte.

Veel moderne bijgebouwen worden gebouwd off-site, dan opgericht en afgewerkt in hun definitieve positie, wat betekent dat er een minimale verstoring is voor eigenaren van onroerend goed.

Sommige aanbieders van zorgwoningen bieden een volledige turnkey service, het sorteren van bouwvergunningen en het voltooien van grondwerken.


Zorgwoningen meerwaarde

Zorgwoningen meerwaarde


Opkomst van de zorgwoning

Dus waarom zijn zorgwoningen zo populair geworden in de afgelopen jaren?

Het belangrijkste doel van een zorgwoning is het huisvesten van een oudere ouder of familielid – vandaar de naam zorgwoning of service flat.

Met stijgende zorgkosten en mensen die langer werken, is het voor veel families een zorg dat oudere familieleden veilig en gelukkig zijn.

De zorgwoning biedt een plek voor een ouder of grootouder om te leven in hun latere jaren, veilig en dicht bij hun familie.

In plaats van in een logeerkamer te verblijven, biedt een zelfstandige woning de familielid privacy en eigen ruimte.

Het zijn echter niet alleen de ouderen die in een zorgwoning wonen; de laatste jaren is er ook een toename van starters die een zorgwoning gebruiken als oplossing om buitengesloten te worden van de woningmarkt.

Bijgebouwen kunnen ook een praktische oplossing bieden voor gezinnen met complexe behoeften; volwassen kinderen met een handicap kunnen profiteren van het wonen in een bijgebouw, het verkrijgen van onafhankelijkheid, terwijl ze nog steeds dicht bij de ouders zijn.

Hoe kunnen ze waarde toevoegen?

Brengen zorgwoningen meerwaarde met zich mee? Over hoeveel waarde een zorgwoning precies kan toevoegen aan een woning wordt gediscussieerd, maar sommige schattingen gaan ervan uit dat 20-30% kan worden toegevoegd aan de waarde van een woning.

De toegevoegde waarde hangt echter volledig af van de grootte en de constructie van het bijgebouw; we hebben het hier over volledig zelfstandige eenheden, aangesloten op nutsvoorzieningen en geschikt om het hele jaar in te wonen.

Het kan moeilijk zijn om een woning op de markt te vinden met een modern bijgebouw van goede kwaliteit, omdat de meeste huis eigenaren niet verkopen omdat hun bijgebouw een geweldige oplossing is om met het hele gezin in te wonen.

Als je een zo’n woning te koop tegenkomt, maakt dat het een goede investering is als gevolg van de vraag naar dit soort eigenschappen zijn.

Dat brengt ons op de verkoopbaarheid; het hebben van een woning met aparte woonruimte is een geweldige marketing kans dus niet verspillen.

Het multifunctionele gebruik van zorgwoning maakt ze aantrekkelijk voor veel potentiële kopers!


zorgwoning huren of kopen prijs


Zorgwoning

Een zorgwoning kan de onafhankelijkheid bevorderen en toch een veilige woonomgeving bieden.

Volgens een studie telt één op drie Belgische woningen twee of meer generaties onder hetzelfde dak en hoewel de algemene trend is dat oudere kinderen weer bij hun ouders gaan wonen, hebben we het afgelopen jaar meer en meer volwassenen gezien die hun oudere familieleden weer verwelkomen.

Zorgwoningen zijn een belangrijke mijlpaal in de Belgische architectuur en dankzij de heropleving van het gemeenschappelijk wonen is er nu meer belangstelling dan ooit voor deze woonvorm.

Vandaag heeft nog altijd één op tien woningen in België een zorgwoning, dus waarom zou u overwegen er één aan uw woning toe te voegen?

Eén dak, aparte ruimtes – hoe een zorgwoning de kloof tussen ondersteuning en onafhankelijkheid perfect overbrugt

Ouderenzorg is een delicate aangelegenheid die met het grootste respect en aandacht moet worden behandeld.

Wanneer een ouder of grootouder een leeftijd bereikt waarop hij of zij niet meer voor zichzelf kan zorgen, en het onderhoud van de woning een probleem wordt, moeten families zorgvuldig hun opties overwegen en een oplossing vinden die tegemoet komt aan beide levensstijlen.

En hoewel veel families kiezen voor een verpleeghuis of een bejaardentehuis, geven sommigen er de voorkeur aan om nauwere banden te onderhouden en zelf voor hun dierbare te zorgen.

Maar hoewel het verwelkomen van oudere familieleden zijn voordelen heeft en het opgroeien onder hetzelfde dak met grootouders geweldig is voor kinderen, blijft onafhankelijkheid een belangrijke kwestie.

Volgens tal van studies voelen senioren, wanneer ze weer bij hun kinderen gaan wonen, een verlies aan onafhankelijkheid, waardoor ze hun motivatie, doelgerichtheid en zelfvertrouwen kunnen verliezen.

Op de lange termijn kan dat ook leiden tot een slechte geestelijke gezondheid en communicatieproblemen.

Wanneer senioren echter weer bij hun kinderen gaan wonen, maar wel in een zorgwoning, wordt hun onafhankelijkheid bevorderd, terwijl ze toch toegang hebben tot familiezorg.

U kunt uw dierbaren controleren en zien of het goed met ze gaat, u kunt ze helpen met het koken van hun maaltijden, het innemen van hun medicijnen, en hun gezondheid beter in de gaten houden.

Ze zijn dichtbij genoeg om regelmatig met hun kleinkinderen om te gaan, wat voor iedereen een groot voordeel is.

Volgens een studie vergroot opgroeien met grootouders de emotionele veerkracht van kinderen, creëert het positieve familiebanden en vermindert het psychologische vooroordelen over oudere volwassenen.

Tegelijkertijd creëert het omringd zijn door kleinkinderen een ondersteunend systeem voor senioren en geeft het echte doelgerichtheid en energie aan hen die in hun latere jaren zijn.

Tot slot geeft het wonen in een aanleunwoning senioren meer vrijheid om hun woonruimte aan te passen en af te stemmen op hun voorkeuren.

Ze kunnen hun huisdieren of bezittingen met emotionele waarde meenemen, zonder zich zorgen te maken dat ze te veel ruimte in beslag nemen.

Ze kunnen bezoek ontvangen, zoals gewoonlijk, hun eigen dagelijkse routines creëren en toch de gemoedsrust hebben dat, als ze het nodig hebben, hulp van hun dierbaren slechts een paar meter verwijderd is.


Het gezin veilig en beschermd houden – zorgwoning

In deze moeilijke tijden hebben veel gezinnen te maken met toenemende stress en zorgen.

Voor veel mensen is het bouwen van een bijgebouw in de tuin meer dan een lifestyle keuze.

Voor de meerderheid van onze klanten is de beslissing om een bijgebouw te bouwen het bieden van veiligheid en zekerheid, het samenbrengen van families in een tijd waarin ze elkaar het meest nodig hebben.

Deze gevoelens zijn vooral vandaag relevant, nu we vooruit kijken naar de toekomst en nadenken over de adviezen van wetenschappers en de overheid met betrekking tot het veilig houden van onze gezinnen.

Een bijgebouw in de tuin kan een van de beste manieren zijn om zorg en steun te bieden aan oudere familieleden, vooral in het huidige klimaat.

Een aanleunwoning in de tuin betekent dat u uw eigen aparte leefruimte heeft, waardoor u een zekere mate van onafhankelijkheid heeft, terwijl u toch dicht bij familie bent die u de nodige ondersteuning kan bieden wanneer dat nodig is.

Vaak is eenzaamheid een probleem op oudere leeftijd, maar met een bijgebouw bent u nooit ver weg van uw naasten, die een kopje thee kunnen komen drinken of kunnen helpen met koken.

Er zijn zoveel voordelen aan een zorgwoning.

Het is niet alleen een nieuw huis, maar ook een nieuwe manier van leven die familie en onafhankelijkheid in evenwicht houdt.


Zorgwoningen meerwaarde

Zorgwoningen meerwaarde


Wonen in een bijgebouw

In een bijgebouw kunnen familieleden zorg verlenen als dat nodig is, met de zekerheid dat er mensen in de buurt zijn die kunnen helpen als dat nodig is.

Een bijgebouw biedt ook een omgeving die gemakkelijk schoon te houden is.

Met gloednieuwe keukens en doucheruimtes als standaard, kunt u er zeker van zijn dat het een schone en gezonde omgeving is die kan worden gehouden met een hoge hygiëne.

Beginnen met bouwproces zorgwoning

Het is duidelijk dat in de komende maanden het starten van elk nieuw bouwproject met veel onzekerheid gepaard zal gaan.

Wat nu mogelijk is, is het proces te starten, zodat wanneer de tijd rijp is om te bouwen, alles in gereedheid is gebracht om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.