Zorgwoning voor in de tuin | Novulo Buildings

Zorgwoning voor in de tuin

U bent op zoek naar een zorgwoning van degelijke kwaliteit? Wij hebben reeds jarenlange ervaring in de bouwsector.

Doe gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag bij NOVULO Buildings, de #1 Belgische leverancier van zorgwoningen.

NOVULO Buildings - Zorgwoning voor in de tuin

Offerte-aanvraag, informatie & advies:

Stap 1 van 2 - Zorgwoning

Zorgwoning voor in de tuin

Zorgwoning voor in de tuin

Zorgwoning Novulo Buildings

Wat is een zorgwoning voor in de tuin?

Wat is een zorgwoning voor in de tuin?

Een zorgwoning in de tuin is een bijgebouw dat is gebouwd op uw eigendom, voor uw ouders om in te wonen. Dit kan worden gebruikt als alternatief voor ouderen of gehandicapten die thuis bij familieleden blijven wonen. Het zorgt voor zelfstandig wonen, maar biedt mantelzorgers de mogelijkheid om hulp te bieden als dat nodig is.

Een verzorgende ouder zorgt op deze manier voor zijn kinderen en kleinkinderen, biedt hen zekerheid en stabiliteit en geeft zichzelf ook een zekere mate van vrijheid! De bewoners hebben vaak toegang tot het huis waar ze vroeger woonden, voordat ze naar een kleinere woning verhuizen die speciaal voor hen is aangepast. Ze kunnen dan kiezen aan welke activiteiten ze buiten het huis willen deelnemen – misschien tuinieren of schilderen – wetende dat er altijd hulp zal zijn als dat nodig is.


Zorgwoning voor in de tuin

Zorgwoning voor in de tuin


Ontdek de 5 voordelen van een zorgwoning voor je ouders

Ontdek hier wat de 5 voordelen zijn van een zorgwoning voor je ouders

Als u het gevoel hebt dat u de behoeften van uw ouder wordende ouders niet aankunt, is het tijd om een zorgwoning te overwegen. Hier zijn vijf van de belangrijkste voordelen van het kiezen voor een zorgwoning.


zorgwoning huren of kopen prijs


1. Minder stress voor u

Als je je al overweldigd voelt door de behoeften van je ouder wordende ouders, dan is het waarschijnlijk tijd om een verzorgingshuis te overwegen. Een zorgwoning kan een deel van de stress van uw schouders nemen en u meer vrijheid geven om andere dingen in het leven aan te pakken. U moet zich kunnen ontspannen in de wetenschap dat er iemand is die over hun welzijn waakt.

U hoeft geen speciale vaardigheden of opleiding te hebben; het enige wat u hoeft te doen is af en toe op bezoek te komen (en zelfs dat is niet altijd nodig). De volledige verantwoordelijkheid komt niet meer bij één persoon te liggen, zoals vroeger, toen er alleen familieleden bij betrokken waren. Dit betekent dat ze zich minder alleen zullen voelen zonder iemand in de buurt te hebben die hen kan helpen met bepaalde dagelijkse taken.

Een goed alternatief hierbij is het laten plaatsen van een zorgwoning voor uw ouders in de tuin. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat ze in de gaten worden gehouden, maar toch de vrijheid hebben om te gaan en staan waar ze willen.

2. Gegarandeerde gemoedsrust dankzij een zorgwoning

Een van de belangrijkste aspecten van een zorgwoning is dat je altijd weet waar je ouders zijn. Als ze besluiten om ’s ochtends vroeg een wandeling te maken, hoeft niemand zich zorgen te maken dat ze verdwalen of vergeetachtig worden, want er is altijd iemand in de buurt die alles in de gaten kan houden.

Een ander voordeel is dat je aan verschillende activiteiten kunt deelnemen zonder dat je je zorgen hoeft te maken of ze het thuis wel alleen redden. U kunt zelfs nieuwe vrienden ontmoeten en socialiseren met anderen die net als u zijn, wat het gemakkelijker maakt dan ooit tevoren!

Als u en uw partner allebei een fulltime baan buitenshuis hebben, kan deze optie ook perfect voor hen zijn (aangezien één van beiden geen vrije tijd zal hebben).

3. Hogere kwaliteit van gezondheidszorg

Als je voor een zorgwoning kiest, hoef je je geen zorgen te maken dat je ouders niet de best mogelijke hulp krijgen. Ze krijgen ten allen tijde de steun die ze nodig hebben en ook hun gezondheid zou moeten verbeteren.

Al deze dingen samen zouden genoeg moeten zijn om ervoor te zorgen dat je ouders langer en gelukkiger leven. Ze kunnen zelfs hun geheugen verbeteren, want het is aangetoond dat oudere mensen beter met uitdagingen omgaan als er de hele tijd meer mensen om hen heen zijn.

4. Hulp van familieleden

U bent steeds in de buurt om uw ouders te helpen indien nodig. Maar u moet ook werken en voor andere dingen in het leven zorgen. Het is niet altijd gemakkelijk voor iedereen om in de buurt te zijn wanneer ze echt hulp nodig hebben of er gewoon iemand bij hen wil zijn.

5. Een betaalbaar alternatief voor een rusthuis of verpleeghuis

Als je niet kunt betalen voor een bejaardentehuis of andere opties, kan dit de perfecte oplossing zijn. Het is lang niet zo duur en het stelt je ouders in staat om een actief leven te leiden zonder al te veel problemen, terwijl ze toch voldoende aandacht krijgen van mensen die om hen geven.

Al met al, als je het gevoel hebt dat je niet de tijd of de vaardigheden hebt om je ouder wordende ouder te helpen nog langer voor zichzelf te zorgen; kiezen voor een goede optie tegen een betaalbare prijs is waarschijnlijk het beste wat er zal gebeuren voor alle betrokkenen!


4 redenen waarom een zorgwoning een goed idee is

Lees hier 4 redenen waarom een zorgwoning een goed idee is.

Senioren willen niet steeds verzorgd worden

Ze willen ook graag voor zichzelf zorgen. Ze willen gezelschap en enige hulp bij dagelijkse taken zoals koken en de was, maar ze hebben geen 24-uurs toezicht en medische behandeling nodig. Ze kunnen veilig op zichzelf wonen maar voelen zich toch veiliger en gelukkiger als ze weten dat iemand hen elke dag zal bellen om hen te controleren of als ze regelmatig bezoek kunnen krijgen van familie of vrienden. Dit laatste is perfect mogelijk indien de oudere bij u in een zorgwoning in de tuin wonen.

U kunt uw dierbare helpen om te blijven waar hij of zij zich het prettigst voelt

Dit zal familieconflicten en stress voor iedereen verminderen, ook voor de oudere in kwestie. De bejaarde hoeft niet te verhuizen naar een andere omgeving die helemaal nieuw voor hem of haar is, alleen omdat hij of zij wat meer zorg nodig heeft dan de kinderen of echtgenoot of echtgenote kan bieden.

U kan zelf ook met een gerust hart leven

Dit is een van de belangrijkste redenen om uw dierbaren in een zorgwoning te laten wonen. Het verlost u van wat stress en geeft u meer gemoedsrust omdat u weet dat uw dierbare steeds dicht bij u is en u goed een oogje in het zeil kan houden.

Het brengt de familie dichter bij elkaar

Wanneer uw dierbare bij u in de tuin in een zorgwoning woont brengt dit de familie ook dichter bij elkaar. De kleinkinderen kunnen gemakkelijk hun grootouders bezoeken en wat tijd met hen doorbrengen, zonder reisstress. Er moet ook niet altijd een strakke planning gemaakt worden over wanneer het eens past om de kleinkinderen bij de grootouders te brengen. Dit zorgt ervoor dat u kinderen een uitstekende relatie zullen hebben met hun grootouders. U hebt ook steeds iemand om uw kinderen op te vangen wanneer u moet werken of andere plannen hebt. Het is dus een echte win-win situatie!

Dit waren enkele van de belangrijkste redenen waarom een zorgwoning in de tuin laten bouwen voor uw oudere dierbaren een uitstekend idee is.


Zorgwoning voor in de tuin

Zorgwoning voor in de tuin


Hebt u een bouwvergunning nodig wanneer u een zorgwoning in de tuin laat bouwen?

Wij kunnen u adviseren of u een bouwvergunning nodig hebt om een zorgwoning in uw tuin te laten bouwen. Vraag bij ons meer informatie over een zorgwoning in uw gemeente.


Waarom kiezen voor een zorgwoning van Novulo?

Wij geven u 5 redenen waarom u voor Novulo moet kiezen.

1) Novulo heeft reeds jarenlange ervaring in de bouwsector

Dit betekent dat we experts zijn in wat we doen en precies weten welke materialen, technologieën en elementen te kiezen voor uw zorgwoning. Wij hebben tot nu toe honderden woningen gebouwd! Daarom kunt u er zeker van zijn dat onze kennis u bij elke stap zal begeleiden met adviezen over hoe u een kwalitatief goede woning of zorgwoning kunt bouwen.

2) Wij beschikken over de beste materialen, technologieën en elementen

Wij zijn specialisten op dit gebied omdat wij u alleen de beste kwaliteit woningen of zorgwoningen willen bieden die mogelijk zijn! Wij kiezen de hoogste kwaliteit producten voor uw zorgwoning, zodat deze u nog vele jaren goed van dienst zal zijn. Kom snel langs op ons kantoor waar een van onze adviseurs u kan adviseren over welk materiaal het meest geschikt is voor uw situatie.


zorgwoning huren of kopen prijs


3) Het resultaat van ons werk is altijd 100% bevredigend

Wij streven ernaar om u een zorgwoning te geven die gebouwd is met de beste materialen, technologieën en elementen en die niet alleen voldoet aan alle bouweisen, maar er ook nog eens geweldig uitziet! Omdat wij willen dat uw nieuwe of bestaande zorgwoning zowel stijlvol als functioneel is, hebben wij ons toegelegd op het perfectioneren van elk laatste detail. Wij zijn trots op ons eindproduct, dus als er iets is dat niet aan uw eisen voldoet, laat het ons weten en samen vinden we er een oplossing voor – zonder extra kosten!

4) Wij zijn altijd beschikbaar om u advies te geven

Wij weten hoe overweldigend het kan zijn om een zorgwoning te bouwen, daarom zorgen wij ervoor dat ons team er voor u is bij elke stap van het proces! Onze adviseurs beantwoorden al uw vragen en helpen u graag met eventuele problemen of zorgen tijdens de bouw van uw nieuwe of bestaande zorgwoning – groot of klein! U zult zich nooit een gewone klant voelen, want bij Novulo is iedereen even belangrijk.

5) Onze adviseurs zijn betrouwbaar

Wij begrijpen dat u de mensen die aan uw project werken moet kunnen vertrouwen. Daarom hebben wij alleen hoogopgeleide professionals in dienst die altijd in uw belang zullen werken. Ons doel is om ervoor te zorgen dat al onze klanten blij en tevreden vertrekken met hun nieuwe of bestaande zorgwoningen – elke keer weer! Wij zetten ons voor 100% in om dit doel te bereiken omdat het belangrijk is dat iedereen een prettige ervaring heeft tijdens het bouwproces.