Zorgwoning van Novulo | Novulo Buildings

Zorgwoning van Novulo

Hebt u interesse in een zorgwoning van Novulo? Neem een kijkje op onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Doe gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag bij NOVULO Buildings, de #1 Belgische leverancier van zorgwoningen.

NOVULO Buildings - Zorgwoning van Novulo

Offerte-aanvraag, informatie & advies:

Stap 1 van 2 - Zorgwoning

Zorgwoning van Novulo

Zorgwoning van Novulo 


Zorgwoning in de tuin

Investeer ook in een zorgwoning van Novulo voor in de tuin voor je ouders

Geschikte woonruimte voor (doorgaans oudere) mensen die zorg nodig hebben, is al jarenlang een probleem in Nederland. Niet alleen de vergrijzing neemt toe, ook de kosten voor zorginstellingen lopen steeds meer op. De vraag naar passende woonruimte voor ouderen blijft dan ook groeien, terwijl het aanbod bepaald niet toeneemt.

Veel van de bestaande verzorgingstehuizen zijn overvol en daarbij gelden vaak lange wachtlijsten. Dat betekent dat het soms jaren kan duren voordat ouderen eindelijk een plaatsje weten te bemachtigen. Maar als zelfstandig thuis wonen op een bepaald moment geen optie meer is, vraagt dat om een snelle oplossing. En gelukkig ís er een antwoord op dat dilemma, in de vorm van een zorgwoning op eigen terrein. Zodat deze groep zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen omgeving kan blijven wonen.


Zorgwoning van Novulo

Zorgwoning van Novulo


Wat is een zorgwoning van Novulo precies?

Een zorgwoning is een woning die geschikt is voor mensen die nog redelijk fit zijn, maar toch wat extra zorg nodig hebben. Speciaal daarvoor ingerichte aanleunwoningen zijn soms te vinden op het terrein van zorginstellingen die tevens zorg diensten leveren aan de bewoners. Dat betekent echter wel extra kosten, door het verplichte zorgservice contract dat meestal aan het huurcontract verbonden is.

Bovendien is het aanbod van dit soort woningen in een beschermde leefomgeving bijzonder schaars. Maar er zijn ook andere opties denkbaar, zoals een zorgwoning van Novulo op eigen terrein. Denk aan een gelijkvloers tuinhuis of chalet, waar ouderen nog lang zelfstandig kunnen wonen, doordat er familie op hetzelfde terrein woont.

Dat maakt het een stuk makkelijker mantelzorg te bieden als er behoefte aan is. Daarom is het zeker de moeite waard om eens naar de mogelijkheden te kijken van een zorgwoning in de eigen tuin.


zorgwoning huren of kopen prijs


Bouwen op eigen terrein

In veel situaties is een zorgwoning op eigen terrein bouwen een ideale oplossing. Daarvoor zijn er diverse mogelijkheden, zowel als losstaande- of zelfstandige unit of als aanleunwoning aan de bestaande woning.

Doordat de zorgwoning van Novulo ingericht is met de focus op zelfredzaamheid, zijn de bewoners nog lang in staat hun zelfstandigheid te behouden, terwijl je tegelijk zorg kunt bieden op momenten dat dat nodig is.

En omdat het een zelfstandige woonruimte betreft, is er toch voldoende privacy. Maar naast het op maat kunnen bieden van zorg, heb je ook in het uiterlijk van het zorg chalet de regie. In overleg met degenen die er komen wonen, bepaal je zelf hoe het chalet eruit gaat zien.

Niet alleen qua stijl, maar ook qua afwerking en details. Met het oog op comfort heb je tijdens de bouw de mogelijkheid er allerlei voorzieningen in aan te brengen, die het leven makkelijker én comfortabeler maken. Een mooi vooruitzicht!

Waar kun je een zorgwoning van Novulo plaatsen?

In het buitengebied wonen is echt geen noodzakelijke eis voor het plaatsen van een mantelzorgwoning van Novulo. Zolang de eigen tuin voldoende ruimte biedt, zijn er legio mogelijkheden.

Want voor het plaatsen gelden, behalve de maximale grootte van 100 m2, nauwelijks extra eisen. Zolang je de wet- en regelgeving volgt, heb je behoorlijk veel vrijheid bij de bouw van een zorgwoning van Novulo.

Uiteraard zijn de totale kosten afhankelijk van de grootte, jouw specifieke eisen en of je wel of niet voor maatwerk kiest. Want in de realisatie van de zorgwoning bestaan er diverse opties, van basis- tot sleutel klaar bouwen.

Daarom kan het prijskaartje totaal verschillend uitpakken, maar een gemiddelde vanaf-prijs voor een zorgwoning bedraagt rond de €30.000.

De bouw en afwerking van een zorgwoning van Novulo

Een zorgwoning van Novulo in de tuin kun je beschouwen als een compleet (tuin)huis, voorzien van alle benodigde faciliteiten. Een tweede huis, dat je volledig naar eigen behoeften en smaak kunt inrichten.

Zo zijn er prefab module woningen verkrijgbaar in hout of andere materialen. De afmetingen van de verschillende modules zijn aanpasbaar, zodat er op maat gebouwd kan worden.

Datzelfde geldt voor de afwerking van de buitenzijde, die je in de stijl kunt kiezen die jou aanstaat. Zoals vezelcementplaat, trespa, diverse types eternit en composiet of baksteen.

Uiteraard zijn er ook allerlei mogelijkheden in de stijl van plafonds, muren, verlichting en vloeren. Van keramische tegels tot parketlaminaat, met of zonder vloerverwarming. Aan jou de keuze!


Zorgwoning van Novulo

Zorgwoning van Novulo


De voordelen van een zorgwoning van Novulo in de tuin

• Doordat er structureel allerlei bejaarden- en verzorgingstehuizen gesloten worden, stimuleert de overheid het aanschaffen van een eigen zorgwoning.

Dat loopt parallel aan de visie van de overheid de maatschappij te hervormen naar een participatiesamenleving, waarin iedere burger verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. Om dit streven te realiseren wordt daarvoor jaarlijks een bedrag van 340 miljoen euro uitgetrokken.

• Een zorgwoning is een waardevaste investering. Een bezit, dat minimaal 20 jaar of langer meegaat. Dit in tegenstelling tot de kosten voor het verblijf in een bejaardentehuis of een nog duurdere particuliere zorginstelling.

Daar ben je maandelijks een bedrag tot tweeduizend euro,- of meer kwijt; geld dat je niet meer terugziet. Een zorgwoning is echter een investering, die ook na 10 of 15 jaar nog altijd een flinke restwaarde heeft.

• Naarmate er meer lichamelijke beperkingen ontstaan, wordt het thuis wonen van ouderen steeds moeilijker. Soms kan je huis aangepast worden, maar ook een slaapkamer op de 1e etage kan een probleem gaan vormen.

Alles gelijkvloers is dan wenselijk; de reden dat een zorgwoning een ideale oplossing vormt. Nadat je die volledig volgens jouw eigen wensen en behoeften hebt laten bouwen, kun je comfortabel oud worden in je eigen, vertrouwde omgeving.

• Het bieden van zorg wordt makkelijker én veiliger in een zorgwoning op eigen terrein. Niet alleen het dagelijks of wekelijks op- en neer rijden is verleden tijd, ook de zorg wordt makkelijker door de aanpassingen in de woning, ook qua veiligheid. En een alarm zorgt ervoor dat bij noodsituaties snel iemand van de familie aanwezig kan zijn. Een geruststellende gedachte.

• Ook het gevoel van sociale isolatie en eenzaamheid wordt veel minder ervaren door bewoners van een zorgwoning. Terwijl je een stuk zelfstandigheid, zeggenschap en privacy in je eigen woonruimte behoudt, blijf je toch sociaal betrokken bij het familieleven.


Wat is een zorgwoning?

Een zorgwoning is een verzamelnaam voor een aantal verschillende woonvormen die het mogelijk maken dat een ouder familielid in uw huis kan wonen met behoud van zijn onafhankelijkheid.

De meest voorkomende indeling van een zorgwoning is die van een bijgebouw met eigen keuken en badkamer.


zorgwoning huren of kopen prijs


Types van zorgwoningen

Traditionele zorgwoning

Bij een traditionele zorgwoning van Novulo wordt een gedeelte van het hoofdhuis afgescheiden van de rest.

Binnen dit gedeelte van het huis is een op zichzelf staand woongedeelte met keuken en badkamer aanwezig.

Ze kunnen aparte ingangen hebben of de hoofdingang delen, maar meestal zijn ze aan het gebouw vastgemaakt en bevinden ze zich op de benedenverdieping.

Service flat

Een variatie op de zorgwoning is een service flat.

Deze komt vaak voor in meer bebouwde gebieden in een stad, waar een verdieping van het gebouw een zelfstandige flat kan zijn in plaats van een aanbouw aan het huis.

Bijgebouwen

Deze categorie van bijgebouwen kan zelf worden gebouwd of vooraf worden gebouwd.

Het idee is dat u een permanente of semi-permanente stacaravan in uw tuin bouwt.

Het gebouw moet worden aangesloten op de nutsvoorzieningen van het hoofdgebouw waardoor het een bijgebouw wordt.

Er zijn ook veel goede voorbeelden van bijgebouwen die worden omgebouwd voor gebruik door een oudere persoon.

Voordelen zorgwoning

Een intergenerationele woonvorm kan veel sociale en praktische voordelen bieden voor alle partijen.

Hoewel ze niet zonder nadelen zijn denken wij dat de volgende de drie belangrijkste voordelen zijn.

Meer tijd met uw dierbare

Tijd vrijmaken om een bejaarde ouder te bezoeken of mee uit te nemen kan een uitdaging zijn in een toch al druk leven.

Door ze dichter bij huis te laten wonen, wordt het veel gemakkelijker om tijd met ze door te brengen, of het nu is om ze uit te nodigen voor een etentje of gewoon een praatje te maken in de tuin.


Zorgwoning van Novulo

Zorgwoning van Novulo


Financieel verstandig

In deze situaties kunnen creatieve oplossingen, zoals het verhuizen naar een bijgebouw in of naast het huis van het kind, een oplossing zijn.

De opbrengst van de verkoop van een bestaande woning kan worden gebruikt om de zorgkosten te financieren.

Ook wordt het voor gezinnen veel gemakkelijker om extra zorgtaken op zich te nemen en zo minder afhankelijk te worden van professionele verzorgers.

Meer onafhankelijkheid dan verzorgingshuizen

Wanneer u de controle heeft over de woonsituatie van uw dierbaren, is het veel gemakkelijker om het voor hen als thuis te laten voelen en hen een veel groter gevoel van onafhankelijkheid te geven dan een verhuizing naar een verzorgingstehuis ooit zou kunnen.

Nadelen zorgwoning

Verminderde onafhankelijkheid

Hoewel een zorgwoning meer onafhankelijkheid kan bieden dan een verzorgingshuis, kan het voor een ouder demotiverend zijn om in de tuin van het huis van een kind te gaan wonen en is het misschien niet geschikt voor hem of haar.

Grenzen en spanningen van dichtbij wonen

Dicht bij je familie zijn kan geweldig zijn, maar als je geen grenzen stelt voor wanneer jullie elkaar verwachten te zien, kan dat wrijving veroorzaken.

Het is ook mogelijk dat verschillen worden versterkt wanneer je dicht bij elkaar woont.

Het komt waarschijnlijk wel goed als dit van tevoren wordt besproken.

Lastige gesprekken over geld

Of het nu gaat om het in rekening brengen van het energieverbruik aan je ouders of het opsommen van broers en zussen die zorgtaken op zich nemen, het kan een mijnenveld van gekwetste gevoelens zijn als je er niet goed mee omgaat.

Zorg ervoor dat je goed nadenkt over de details en bespreek dit met alle betrokkenen voordat je je in een situatie stort.

Al je broers en zussen willen het beste voor je ouders, dus er is genoeg gemeenschappelijke basis om mee te werken, je hoeft alleen maar de details uit te werken.


zorgwoning huren of kopen prijs


Wat is een zorgwoning van Novulo

Een zorgwoning is een volledig op zichzelf staande woning, die apart van het hoofdgebouw/huis kan worden gebouwd of binnen het pand met elkaar kan worden verbonden.

Het primaire gebruik van dit gebouw is meestal om een geliefde ouder of ouders, die nu ouder worden en dagelijkse zorg nodig hebben, dicht bij hun familie te laten zijn voor hun gemak en hun veiligheid.

Er zijn ook andere familie omstandigheden en eisen die zouden bepalen hoe het bijgebouw wordt gebruikt.

Een bijgebouw biedt ruimte aan het steeds veranderende gezinslandschap, waar de woonbehoeften elk jaar kunnen verschillen.

Zo kan een bijgebouw de broodnodige vrijheid bieden aan tieners of jonge twintigers, die behoefte hebben aan ruimte en privacy, maar het moeilijk vinden om zelf de woningmarkt te betreden.

In het algemeen is de charme van een zorgwoning of tuinhuis de ultieme scheiding, rust en privacy die wordt geboden aan alle partijen van het huishouden, terwijl de sterke band met het hart van het hoofdgebouw behouden blijft.

Bouwvergunning nodig voor een zorgwoning van Novulo?

Ja. Voor een zorgwoning dat dagelijks wordt bewoond, heeft u een bouwvergunning of een certificaat van rechtmatigheid nodig van uw lokale planningsinstantie.

Heeft een zorgwoning van Novulo een meerwaarde?

Ja. Hoewel er veel variabelen zijn die de werkelijke waarde van uw woning bepalen, kunt u verwachten dat de waarde van uw bestaande woning met gemiddeld 30% zal toenemen.

Dit wordt nog versterkt door de immer populaire vraag naar woningen met een extra gebouw.

Het multifunctionele gebruik en de zelfvoorziening van zorgwoningen zorgen ervoor dat ze een aantrekkelijke extra eigenschap van onroerend goed vormen voor veel potentiële kopers.


Zorgwoning van Novulo

Zorgwoning van Novulo


Kan ik een zorgwoning in mijn tuin zetten?

Absoluut. In de meeste gevallen is dit de beste plaats voor zo’n woning en biedt het de privacy en ruimte waarnaar meestal wordt gezocht.

Als de ruimte het toelaat en de juiste bouwvergunning voorhanden is, natuurlijk.

– De ligging

– De complexiteit van het ontwerp

– De grootte van het bijgebouw

In het algemeen zullen uw kosten vooral bestaan uit de belangrijkste vereisten voor een dergelijke woning.

Bouwvergunning en bijbehorende kosten voor de aanvraag, ontwerp/architect kosten, naleving van de bouwvoorschriften en bouw/aannemerskosten.

Kan ik mijn eigen zorgwoning ontwerpen?

Ja, u heeft de controle over het ontwerp en elke constructie die wij uitvoeren is uniek voor de individuele wensen van onze klanten.

Ontwerpers werken met u samen, om ervoor te zorgen dat alles voldoet aan de bouwvoorschriften en belangrijk is, zodat u een gebouw krijgt dat u nog vele jaren van dienst zal zijn.

Wat kan ik allemaal in mijn zorgwoning van Novulo?

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

U heeft de controle over het ontwerp en wat er in uw nieuwe zorgwoning komt.


zorgwoning huren of kopen prijs


Hoe lang duurt het om te bouwen?

Ook dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, de locatie en de complexiteit van uw ontwerp.