Zorgwoning in de tuin

Ontdek uw zorgwoning in de tuin

Ervaar de perfecte mix van comfort, rust en deskundige zorg in de zorgwoning van Novulo in een prachtige tuin.

Laat ons van uw pensioen een onvergetelijke ervaring maken.

Wilt u meer weten over onze aantrekkelijke prijzen, verschillende modellen en individuele mogelijkheden, vul dan onderstaand formulier in.

Onze ervaren adviseurs helpen en adviseren u graag persoonlijk om de beste beslissing voor u of uw dierbaren te nemen.

zorgwoning huren of kopen prijs Novulo

zorgwoning in de tuin
zorgwoning in de tuin

Bij Novulo hebben we het genoegen ons baanbrekend project voor te stellen: een zorgwoning omgeven door de majestueuze schoonheid van de natuur. Ons doel is om senioren een sfeer te bieden waarin zij kwaliteitszorg kunnen ontvangen en tot rust kunnen komen door de rust van Moeder Natuur.

Bij Novulo begrijpen we het belang van een veilige en gastvrije gemeenschapssfeer voor onze senioren. Daarom hebben we tuinen aangelegd die een uitstekende recreatiemogelijkheid bieden en ook therapeutisch zijn voor het welzijn van de senioren. Wij zetten ons in om alle bewoners in onze zorg kwaliteitsvolle leefomstandigheden te bieden en geloven dat deze nieuwe aanpak een sterk positief effect op hen zal hebben.

Als u of iemand in uw omgeving op zoek is naar de perfecte zorgwoning die zowel eersteklas zorg als veel natuur biedt, nodigen wij u uit om uw contactgegevens op deze pagina in te vullen. Wij geven u graag meer informatie en maken een afspraak voor een bezichtiging! Dus wacht niet langer – neem de volgende stap naar een luxe levensstijl door vandaag nog contact met ons op te nemen! | Zorgwoning in de tuin

Zorgwoning in de tuin
zorgwoning huren of kopen prijs Novulo

De 7 belangrijkste voordelen van wonen in een zorgwoning met tuin

Bij Novulo bieden we kwaliteitszorg aan senioren die in een comfortabele, veilige en huiselijke omgeving willen wonen. Onze zorgwoningen hebben ruime kamers en prachtige tuinen die onze bewoners in staat stellen om tijd buiten door te brengen. In dit artikel delen we de top 10 voordelen van wonen in een zorgwoning met een tuin.

Stress verminderen en ontspannen | Zorgwoning in de tuin

Voor senioren kan de toegang tot een tuin een belangrijke bron van ontspanning en stressverlichting zijn. Tijd doorbrengen in de natuur heeft aantoonbaar een kalmerend effect op lichaam en geest, vermindert stresshormonen en verhoogt het serotonineniveau. Tuinen bieden senioren de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen zoals tuinieren of gewoon de schoonheid van de natuur te bewonderen en naar vogelgezang te luisteren. Dit kan de geest helpen kalmeren, de genezing bevorderen en het algehele welzijn verbeteren.

Cognitieve stimulatie | Zorgwoning in de tuin

Tuinen stimuleren cognitieve vaardigheden door activiteiten zoals het planten van groenten of bloemen en het verzorgen ervan terwijl ze groeien. Studies hebben aangetoond dat tuintherapie kan leiden tot betere mentale prestaties omdat interactie met planten en de natuur de zintuiglijke input via zicht, geur, aanraking en geluid verbetert. Tuinen bieden ook mogelijkheden voor sociale interactie, wat helpt om de geest actief en betrokken te houden door te praten over de planten of een ander onderwerp dat tijdens gesprekken in de tuin naar voren komt.

Verhoogde levenskwaliteit

De fysieke voordelen van tuinieren zijn net zo belangrijk als de mentale voordelen voor senioren die in zorgwoningen met tuinen wonen. Het is aangetoond dat tuinieren de kracht, balans, behendigheid en coördinatie van senioren verbetert, waardoor ze beter in staat zijn om dagelijkse taken zelfstandig uit te voeren. Het geeft hen meer vertrouwen in hun capaciteiten, wat leidt tot een algehele verbetering van de kwaliteit van leven omdat ze zich weer nuttig voelen door doelgerichte activiteiten ondanks hun leeftijd of handicap.

Fysieke beweging | Zorgwoning in de tuin

Tuinen zijn ook zeer geschikt voor lichaamsbeweging – iets wat veel ouderen moeilijk vinden vanwege beperkte mobiliteit of andere leeftijdsgebonden aandoeningen zoals artritis of osteoporose die beweging beperken of pijnlijk of moeilijk maken. Voor degenen die niet kunnen deelnemen aan inspannende activiteiten zoals sport of aerobicslessen, is tuinieren een uitstekende vorm van low-impact lichamelijke activiteit, omdat het minimale beweging vereist, maar toch veel voordelen voor de gezondheid biedt, zoals een betere bloedsomloop of versterking van de spieren door repetitieve bewegingen, zoals het optillen van potplanten of het dragen van emmers gevuld met water van het ene deel van de tuin naar het andere.

Verhoogde sociale interactie | Zorgwoning in de tuin

Tijd doorbrengen in buitentuinen bevordert de sociale interactie tussen senioren die in zorgwoningen wonen; dit is vooral gunstig voor ouderen die zich vaak geïsoleerd voelen als gevolg van gezondheidsproblemen zoals dementie of geheugenverlies waarmee ouderdom vaak gepaard gaat. Door samen de natuur in te gaan, kunnen senioren bij Novulo verhalen vertellen, ideeën uitwisselen, lachen om grappen, gemeenschappelijke interesses bespreken, herinneringen ophalen en zinvolle gesprekken voeren – en dat alles terwijl ze genieten van de schoonheid van de omgeving. Dit helpt om barrières tussen individuele bewoners te slechten, relaties tussen bewoners op te bouwen, vertrouwen tussen leeftijdsgenoten op te bouwen, communicatievaardigheden binnen grotere groepen (bijv. families) te bevorderen en een gevoel van saamhorigheid en acceptatie te vergroten.

Verbetering van de geestelijke gezondheid | Zorgwoning in de tuin

Studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat tijd buiten doorbrengen een positief effect heeft op de geestelijke gezondheid; dit geldt dubbel voor ouderen die in een zorgwoning wonen, omdat zij misschien geen toegang (of de mogelijkheid) hebben om zelf naar buiten te gaan. Tijd buiten doorbrengen geeft onze bewoners van Novulo Zorgwoning niet alleen toegang tot frisse lucht en zon, maar biedt ook emotionele voordelen zoals het verminderen van angst- en depressiesymptomen door een hoge dosis natuurlijke vitamine D. Bovendien is tijd doorbrengen in een mooi landschap natuurlijk goed voor de geest en geeft het energie – iets waarvan we al onze bewoners willen laten profiteren.

Connectie met de natuur | Zorgwoning in de tuin

In staat zijn om tijd buiten door te brengen, omringd door planten en dieren, geeft een gevoel van verbondenheid met de natuur – iets waar veel ouderen naar verlangen maar niet zonder hulp kunnen realiseren vanwege mobiliteitsproblemen, die ouderen afhankelijk van hun ernst verschillend treffen. In zorgwoning Novulo bieden wij onze bewoners tal van mogelijkheden om zich onder te dompelen in de schoonheid van de natuur. Zo kunnen ze zich spiritueel verbinden met zichzelf en hun dierbaren, terwijl ze zich een stap dichter bij Moeder Natuur voelen.

Het leven in Zorgwoning biedt ongeëvenaarde voordelen ten opzichte van traditionele woonzorgcentra, vooral dankzij de uitgebreide tuinen en buitenruimtes die beschikbaar zijn voor onze geliefde oudere gemeenschapsleden. We hopen dat dit artikel informatief genoeg voor u is geweest om te begrijpen waarom kiezen voor ons de beste optie voor u is – Bent u er klaar voor? Laten we beginnen.

zorgwoning in de tuin
zorgwoning in de tuin
zorgwoning huren of kopen prijs Novulo

De verrassende gezondheidsvoordelen van tuinieren voor senioren

Bij Novulo geloven we in de kracht van de natuur om het leven van senioren te verbeteren. Daarom hebben we onze zorgwoning uitgerust met een prachtige tuin waar onze bewoners van kunnen genieten. Naast een rustige en visueel aantrekkelijke omgeving biedt tuinieren ook een aantal onverwachte gezondheidsvoordelen voor senioren.

Fysieke voordelen

Tuinieren is een vorm van fysieke activiteit die senioren kan helpen hun kracht, flexibiliteit en evenwicht te behouden. Onkruid wieden, planten en oogsten vereisen allemaal beweging en kunnen de spierspanning en coördinatie verbeteren. Tuinieren kan ook een weinig belastende vorm van lichaamsbeweging zijn, waardoor het een goede optie is voor senioren met artritis of andere aandoeningen die inspannende activiteiten moeilijk maken.

Mentale voordelen | Zorgwoning in de tuin

Tuinieren kan ook een positieve invloed hebben op de geestelijke gezondheid. Het kweken en verzorgen van planten kan therapeutisch werken en stress en angst wegnemen. Het kan ook het gevoel van eigenwaarde en voldoening vergroten. Bovendien is aangetoond dat tijd doorbrengen in de natuur de stemming verbetert en symptomen van depressie vermindert.

Cognitieve voordelen

Tuinieren kan ook een positieve invloed hebben op de cognitieve functies. Het plannen en onderhouden van een tuin vereist probleemoplossend vermogen en kan de geest scherp houden. Bovendien kan het werken met planten de zintuigen stimuleren, waardoor de cognitieve functie en het geheugen verbeteren.

Sociale voordelen | Zorgwoning in de tuin

Tuinieren kan ook een sociale activiteit zijn. Bij Novulo is onze tuin een gemeenschapsruimte waar bewoners samen kunnen komen om aan projecten te werken en tips en ideeën uit te wisselen. Dit gemeenschapsgevoel kan gunstig zijn voor senioren en gevoelens van isolatie en eenzaamheid helpen verminderen.

De voordelen van het eten van verse groenten en fruit

Naast de fysieke, mentale en sociale voordelen van tuinieren, kan het ook toegang bieden tot verse producten. Je eigen groenten en fruit kweken is een geweldige manier om jezelf van gezond en voedzaam voedsel te voorzien. Het is ook leuk om nieuwe recepten uit te proberen en te experimenteren met verschillende soorten groenten.

Waarom Novulo de perfecte plek is om te tuinieren voor senioren

Bij Novulo weten we hoe belangrijk tuinieren is voor senioren. Daarom hebben we een mooie en rustige tuin aangelegd waar onze bewoners van kunnen genieten. We bieden ook ondersteuning en hulp aan degenen die willen tuinieren, zodat iedereen de voordelen van het zijn in de natuur en het verbouwen van eigen voedsel kan ervaren.

Samengevat biedt tuinieren veel voordelen voor ouderen. Het kan een geweldige manier zijn om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, terwijl het een gevoel van voldoening en gemeenschap geeft. Bij Novulo zijn we er trots op dat we onze bewoners de mogelijkheid bieden om te tuinieren en te genieten van alle voordelen die het te bieden heeft.

zorgwoning in de tuin
zorgwoning huren of kopen prijs Novulo

De wetenschap achter waarom tuinen goed zijn voor de geestelijke gezondheid van senioren

Bij Novulo weten we hoe belangrijk het is om een goed onderhouden en veilige omgeving te bieden aan de senioren in onze zorgwoningen – en daar horen tuinen bij. Tuinen spelen een belangrijke rol bij het creëren van een buitenruimte die gebruikt kan worden om te ontspannen, van de natuur te genieten en zich met de omgeving bezig te houden. Maar wat is de wetenschappelijke basis om te zeggen dat tuinen goed zijn voor de geestelijke gezondheid van senioren? Laten we het onderzoek en het bewijs onderzoeken dat de positieve effecten van tuinen op het welzijn van senioren ondersteunt.

Positieve effecten van de natuur op de geestelijke gezondheid

De positieve effecten van de natuur op de geestelijke gezondheid zijn uitgebreid bestudeerd en gedocumenteerd. Onderzoek heeft aangetoond dat tijd doorbrengen in een groene omgeving stress kan verminderen, de concentratie kan verbeteren, de creativiteit kan stimuleren, verveling kan tegengaan en de mentale veerkracht kan vergroten. Bovendien kan tijd doorbrengen in de buitenlucht leiden tot een sterker gevoel van verbondenheid met de natuur, wat angst en depressie kan helpen verminderen. Daarom geloven wij dat een tuin in onze zorgwoningen essentieel is voor het creëren van een verrijkende omgeving voor onze oudere bewoners.

Groene ruimtes verbeteren de cognitieve functie | Zorgwoning in de tuin

Niet alleen de geestelijke gezondheid kan baat hebben bij een groene omgeving – ook cognitieve functies zoals geheugen en concentratie kunnen worden verbeterd door tijd in de natuur door te brengen. Uit een recente studie bleek dat een wandeling door een park leidde tot significante verbeteringen in geheugentests bij oudere volwassenen, vergeleken met wandelingen in stedelijke gebieden zonder parken of natuur. In een ander onderzoek bleek tuinieren in verband te staan met verbeteringen in de executieve functie bij ouderen – wat wijst op betere planning en probleemoplossende vaardigheden als gevolg van het omgaan met planten in de tuin.

Tuinen bieden mogelijkheden voor sociaal contact

Naast cognitieve voordelen biedt tuinieren ook mogelijkheden voor sociaal contact voor senioren die in een zorgwoning wonen. Betrokkenheid bij activiteiten zoals tuinieren mag niet worden onderschat – het bevordert een gevoel van saamhorigheid binnen onze ouderengemeenschap en moedigt zinvolle betrokkenheid bij anderen aan terwijl men samen geniet van de natuurlijke omgeving. Ook op momenten dat sociale interactie beperkt is vanwege veiligheidsbeperkingen, bieden activiteiten als tuinieren de gelegenheid om samen te komen en tegelijkertijd buiten in plaats van binnen fysieke afstand te nemen.

Fysieke voordelen van tuinieren | Zorgwoning in de tuin

Naast de psychologische voordelen van tuinieren zijn er ook verschillende fysieke voordelen verbonden aan het doorbrengen van tijd in een groene ruimte. Tijd doorbrengen in de tuin levert oudere mensen bijvoorbeeld vitale vitamine D op, die helpt de botten te versterken door de opname van calcium in het lichaam te verhogen – vooral belangrijk voor oudere mensen die lijden aan osteoporose of artritis. Bovendien bevordert gematigde buitenactiviteit, zoals het snoeien van planten of het wieden van bloembedden, lichaamsbeweging, wat helpt om de motorische vaardigheden in stand te houden en de mobiliteit van 55-plussers te verbeteren. Daarom zijn deze taken nuttig wanneer ze worden geïntegreerd in de dagelijkse routine van onze zorgwoningen.

Conclusie: Toegankelijke tuinen verhogen het algemeen welzijn van senioren

Kortom, tuinen zijn van onschatbare waarde voor het algemene welzijn van ouderen die in zorgwoningen wonen; dit geldt vooral voor de geestelijke gezondheid, maar ook voor de lichamelijke gezondheid. De mogelijkheid om snel en gemakkelijk toegang te hebben tot groene ruimte verbetert de kwaliteit van leven aanzienlijk door de cognitieve functie te stimuleren, stress en angst te verminderen en mogelijkheden te bieden voor zinvolle sociale betrokkenheid in een natuurlijke omgeving. Bij Novulo begrijpen we het belang van deze buitenmomenten en daarom zorgen we ervoor dat al onze bewoners toegang hebben tot levendige tuinen vol leven.

zorgwoning in de tuin
zorgwoning in de tuin
zorgwoning huren of kopen prijs Novulo

Vragen over zorgwoning in de tuin bij Novulo

Wat is een zorgwoning in een tuin?

Een zorgwoning in een tuin is een innovatieve vorm van gezondheidszorg die medische en sociale diensten verleent aan ouderen. Het combineert de beste aspecten van een traditionele zorgwoning met die van een tuinvoorziening, waardoor het een ideale plek is voor senioren om verzorgd te worden en te genieten van hun omgeving. De faciliteit heeft comfortabele woonruimtes met tuinen, paden, vijvers en andere natuurlijke elementen voor bewoners om te verkennen, te ontspannen en te socialiseren.

Welke diensten biedt Novulo?

Novulo biedt uitgebreide zorgdiensten voor ouderen, waaronder langdurige zorg en kortdurende revalidatie. Ons zorgpersoneel bestaat uit hooggekwalificeerde professionals die zich inzetten om onze bewoners eersteklas zorg te bieden. We streven er ook naar een meelevende omgeving te creëren door speciaal voor senioren activiteiten aan te bieden, zoals tuinieren, kunstlessen en speciale evenementen in onze tuinen. We beschikken ook over ultramoderne faciliteiten zoals fysiotherapeutische sportzalen, eetgelegenheden op locatie en een verscheidenheid aan recreatieve programma’s voor al onze bewoners.

Heeft de zorgwoning veel aandacht voor veiligheid?

Absoluut. Veiligheid is altijd een topprioriteit bij Novulo. Wij hebben beveiligingspersoneel in dienst dat het terrein 24 uur per dag bewaakt en ervoor zorgt dat onze bewoners tijdens hun verblijf beschermd zijn tegen schade of gevaar. Bovendien zijn alle deuren uitgerust met keypadsystemen voor extra veiligheid en worden gemeenschappelijke ruimtes zoals de gangen dag en nacht bewaakt door videobewakingscamera’s.

Zorgwoning in tuin België

Staat Novulo dieetbeperkingen toe?

Ja, natuurlijk. Onze ervaren diëtisten werken nauw samen met familieleden of zorgverleners om de maaltijdplannen aan te passen aan individuele dieetwensen of om medische redenen. Wij streven er ook naar dat alle verstrekte maaltijden in overeenstemming zijn met verschillende religieuze of culturele voorkeuren. Alle maaltijden die in onze instelling worden geserveerd, worden dagelijks vers bereid met alleen de meest verse ingrediënten.

Wat onderscheidt Novulo van andere instellingen?

In tegenstelling tot veel andere instellingen zet Novulo haar bewoners op de eerste plaats door een sfeer te creëren waarin zij zich onafhankelijk kunnen voelen wanneer zij dat willen – en toch toegang hebben tot uitzonderlijke professionele zorg wanneer zij dat nodig hebben. We bieden niet alleen de beste diensten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van senioren, zoals fysiotherapiesessies of hulp bij het huishouden in de woonunits, maar we hebben ook begeleiders ter plaatse voor het geval zich emotionele problemen voordoen tijdens hun verblijf bij Novulo Nursing Home in Garden.

Wat zijn de voordelen van zorgwoning Novulo in Tuin?

Bij Novulo weten we hoe belangrijk het is om een comfortabele en veilige woonplek te vinden. Onze zorgwoning in Tuin biedt comfortabele woonmogelijkheden met seniorvriendelijke voorzieningen en diensten. Ons ervaren personeel biedt 24 uur per dag toezicht, hulp bij de dagelijkse activiteiten en een verscheidenheid aan sociale activiteiten die het fysieke en emotionele welzijn bevorderen.

Welke veiligheidsmaatregelen neemt Novulo in haar zorgwoning in Garden?

Novulo neemt de veiligheid van haar bewoners zeer serieus. Daarom hebben we verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat onze zorgwoningen een veilige omgeving zijn. Deze omvatten de installatie van een 24/7 bewakingssysteem, noodoproepsystemen in elke kamer of flat en regelmatige veiligheidscontroles door ons opgeleid personeel.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn dierbare de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft bij zorgwoning Novulo in Garden?

Bij Novulo weten we dat kwaliteitszorg essentieel is om uw dierbare een veilige en gezonde omgeving te bieden. Wij hebben ervaren personeel in dienst dat is afgestemd op de individuele behoeften van elke bewoner. Bovendien werkt ons team samen met u en uw dierbare aan een individueel zorgplan dat ervoor zorgt dat uw dierbare de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.


Bij Novulo zijn we er trots op een volledig scala aan verpleeghuisdiensten aan te bieden in onze prachtige tuinfaciliteit. Wij begrijpen het belang van de zorg die onze bewoners ontvangen en de gemoedsrust die families hebben wanneer hun geliefde veilig en beschermd is in onze zorgwoning.

Wij streven ernaar een sfeer van warmte en zorg te creëren, zodat alle bewoners zich echt een deel van hun nieuwe familie voelen. Ons hoog opgeleid en deskundig personeel is er trots op al onze bewoners kwaliteitszorg te bieden.

Bij Novulo geloven we dat een rustige, comfortabele omgeving de overgang naar langdurige zorg voor iedereen gemakkelijker maakt. Ons doel is om uitzonderlijke service te bieden met een vriendelijk hart en een luisterend oor, waarbij we altijd streven naar uitmuntendheid in medische zorg, kwaliteit van leven en medelevende klantenservice.

Als u meer wilt weten over de zorgwoningen van Novulo of hoe wij uw familie kunnen helpen bij het vinden van de perfecte woning voor uw dierbare, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen of zorgen. Laat uw contactgegevens op deze pagina achter, zodat we snel contact met u kunnen opnemen.

zorgwoning huren of kopen prijs Novulo